Završene Mediteranske igre

1.7.2018. Taragona, Španija

MEditer.igra RARAGONA

Završene su 18. Mediteranske igre, koje su održane u španskoj Taragoni, a naši sportisti su zabeležili veliki uspeh. Osvojili su 32 medalje, što im je donelo sedmo mesto u ukupnom plasmanu.

Na Mediteranskim igrama u Taragoni je nastupilo više od 4.000 sportista iz 33 zemlje, dok je Srbiju predstavljalo 139 sportista u 27 sportova. Utakmicom finala protiv reprezentacije Grčke i osvajanjem zlatne medalje su naši vaterpolisti završili nastupe sportista Srbije na Mediteranskim igrama.

Osvojeno je ukupno 32 medalje, od kojih je bilo 12 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih u 11 različitih sportova. Zlatne medalje osvojili su atletičarka Ivana Španović u skoku u dalj, kajakašica Milica Starović u disciplini K1 500m, džudista Žarko Ćulum ( iznad 100kg), karatistkinja Jelena Milojević (do 50kg), strelci Andrea Arsović (vazdušna puška 10m), Damir Mikec (vazdušni pištolj 10m) i Milutin Stefanović (vazdušna puška 10m), plivač Velimir Stjepanović u disciplinama 200 delfin i 200m kraul i muška štafeta 4x100m kraul, tekvondosistkinja Ana Bajić (iznad 67kg) i muška vaterpolo reprezentacija.

Naredne Mediteranske igre održaće se u alžirskom gradu Oranu od 10. do 20. juna 2021. godine.

Autor: kucaslavnihss

Podeli članak na

Prokomentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>