Prvenstvo Evrope u atletici

7.8.2018. Berlin

Atletika Berlin

Naša atletičarka Dušica Topić je na Evropskom prvenstvu u Berlinu u disciplini 50 kilometara brzim hodanjem iznenadila konkurenciju i osvojila deveto mesto, uz novi nacionalni rekord.

Srpski atletičar Emir Bekrić nije uspeo da se plasira u finale trke na 400 metara sa preponama na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Bekrić je u prvoj grupi zauzeo osmo mesto sa rezultatom 50,96 sekundi, a kvalifikacije je završio ukupno na 23. mestu.

Srpski atletičar Asmir Kolašinac nije se plasirao u finale bacanja kugle na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Naš atletičar je prestupio u sve tri kvalifikacione serije.

Srpska atletičarka Tamara Salaški završila je takmičenje u polufinalu na Evropskom prvenstvu u Berlinu u trci na 400 metara.

Salaški je bila poslednja, osma u drugoj grupi rezultatom 53,20 sekundi, za ukupno 24. mesto u polufinalu.

Naša atletičarka Marija Vučenović zauzela je 11. mesto u bacanju koplja u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu.

Podsetimo, njen najbolji rezultat u prva tri pokušaja bio je 55,23 metara, što nije bil odovoljno da dobije pravo na dodatne tri serije u finalu.

Najbolja srpska atletičarka nije nastupila u finalu Evropskog šampionata u Berlinu. Ovu  odluku doneo je stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Skokovima u kvalifikacijama Ivana je dokazala da je u Berlin došla u vrhunskoj formi i da je odbrana titule šampionke Evrope u prvom planu. Ivana je u finale ušla kao prvoplasirana skokom od 6,84 metara. Međutim, već u kvalifikacijama Španovićeva je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere. Urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

Naša atletska reprezentativka Dragana Tomašević zauzela je šesto mesto u finalu bacanja diska na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Berlin.

Autor: kucaslavnihss

Podeli članak na

Prokomentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>