Evropsko prvenstvo u streljaštvu

11.3.2017. Maribor

Arsović strelj.

Andrea Arsović i Milutin Stefanović

Srbija je na Evropskom prvenstvu u streljaštvu osvojila 11 medalja, a samo poslednjeg dana takmičenja u Mariboru čak četiri zlatne medalje.

Posle istorijskog uspeha Zorane Arunović, koja je svetskim rekordom došla do evropske krune u disciplini vazdušni pištolj, gađanje sa deset metara, stigli su novi uspesi.

 U miksu vazdušnom puškom na 10 metara zlatom su se okitili Andrea Arsović i Milutin Stefanović. U finalu su svih 14 njihovih hitaca bile desetke, za pobedu nad Rusijom sa 5:2. Bronza je pripala nemačkim reprezentativcima u streljaštvu.

U miksu pištoljem na 10 metara najsjajnije odličje pripalo je Zorani Arunović i Damiru Mikecu koji su u finalu takođe bili bolji od Rusa. Bronza je pripala Azerbejdžanu.

Muška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju u Mariboru u sastavu: Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić.

Autor: kucaslavnihss

Podeli članak na

Prokomentariši

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>